Kolmas kolmannes, loppuraskaus, Raskaus, Toinen kolmannes, Yleinen

Selviytymispakkaus raskauteen

Olen raskauden aikana löytänyt muutamia kullanarvoisia tuotteita ja keinoja selvitä kaikenlaisten oireiden ja ison mahan kanssa. Keräsin niitä tähän, jos joku muukin hyötyisi näistä.

Olen aiemminkin maininnut Lola&Lykken tukivyön, jonka hankin raskauden puolivälissä selkäkipujen takia. Satsasin tähän hankintaan siinä toivossa, että pystyisin sen avulla liikkumaan läpi raskauden. Olenkin käyttänyt sitä jokaisella kävelylenkillä siitä asti, ja koen, että se antaa hyvän tuen vatsalle ja ryhdille.

Raskaus toi mukanaan myös erikoisemman vaivan, nimittäin nenän tukkoisuuden. Tästä mainitsin jo aiemminkin, mutta se tosiaan johtuu lisääntyneen verenkierron aiheuttamasta limakalvojen turvotuksesta. Tukkoisuus haittasi nukahtamista, ja raskaana ollessa ei voikaan käyttää mitä tahansa tujuja nenäsuihkeita. Ostin kokeiluun suolavettä sisältävän nenäsuihkeen, ja koitin saada sillä aina nenän siivottua ennen nukkumista. Lisäksi laitoin tiikeribalsamia nenän alle, joka tehosti nenän auki pysymistä. Näillä selvisin tuosta pahimmasta tukkoisuudesta, ja sain nukuttua. Tämä vaiva onneksi hävisi loppuraskaudessa.

Yöpöydän laatikossa olen koko raskauden ajan pitänyt myös välipaloja yönälkää varten. Välillä yönälkä on valtava, ja välillä pärjää hyvin yön ilman ruokaa. Näppärimmät yöeväät on olleet kaikenlaiset energiapatukat, ja lapsille tarkoitetut hedelmäsosepussit, joiden syömiseen ei tarvita lusikoita tai muitakaan astioita.

Eväitä kannattaa kyllä muutenkin pitää laukussa mukana pahan hetken varalle. Koskaan ei tiedä, milloin ruokailuvälit pitenee yllättäen liikaa, ja nälkä yltyy hurjaksi.

Ostin myös raskaus- ja imetysaikaa ajatellen uuden vesipullon, jossa on pilli. Tämä on yllättävän kätevä, kun on juuri löytänyt mukavan asennon sohvalla, ja iskee jano. Ei tarvitse nousta ylös hakemaan vettä, vaan pillipullosta saa juotua missä asennossa tahansa 😀 Voisin kuvitella, että tälle on käyttöä myös synnytyksessä. Pillipullon löysin sattumalta Puuilosta, mutta esimerkiksi cittarissakin näytti olevan niitä pari viikkoa sitten.

Vakkarivarusteina on matkassa mukana ollut myös panadol ja rennie, koskaan ei tiedä milloin iskee päänsärky, selkäkipu tai närästys. Niskajumipäänsärkyihin on myös yllättävän tehokkaasti auttanut ihan perinteinen kylmägeeli.

Mahaa olen öljynnyt ja rasvannut raskauden ajan milloin milläkin rasvoilla ja öljyillä. Raskausarpia on tullut viimeisen kolmanneksen aikana lantiolle ja hiukan navan ympärille. Uskon, että niitä tulee jos on tullakseen, riippuu geeneistä ja tuurista. Ei kosteuttamisesta ja runsaasta veden juonnista varmasti haittaakaan ole.

Kommentoikaa ihmeessä muitakin hyviä tärppejä tai vinkkejä raskaudesta selviytymiseen, jos niitä löytyy 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s