Raskaus

Ensimmäisen raskauskolmanneksen fiilikset

Tein testin eräänä aamuna kertomatta puolisolle. Tiesin, että kuukautiset olivat hiukan myöhässä, ja oli pakko saada tietää. Ihan selkeät 2 viivaa ilmestyi tikkuun. Olin todella yllättynyt ja hämmentynyt, eihän tämä ole todellista, tämän täytyy olla unta.. Tuijotin vaan tikkua vähän väliä, että mitä siinä siis lukikaan. Tein samana päivänä vielä uuden testin ihan vaan varmuudeksi (ja seuraavana päivänä vielä yhden :D) Odotin kotona puolisoa töistä, ja olin joskus toiveikkaana hankkinut pienet sukat, jossa luki 50% mommy & 50% daddy, ja laitoin ne laatikkoon testin kanssa, ja annoin paketin sitten ”lahjaksi” puolisolle. Voi sitä onnen ja epäuskon määrää ❤

Raskaus oli meille todella toivottu, mutta totta puhuen, en ollenkaan odottanut sen tapahtuvan niin nopeasti meille tämän toivomuksen jälkeen.. Olen äärettömän kiitollinen tästä vauvasta, koska tiedän, kuinka kipeä ja yleinen asia tahaton lapsettomuus on.

Ihan lähimmäisille kerroimme raskaudesta samalla, kun heitä näimme, ja silloin kun tuntui hyvältä. Koettiin, että oli parasta kertoa livenä kasvokkain, kuin puhelimessa. Ne olivat aina tosi ihania hetkiä, mikäs sen parempaa, kuin saada kertoa näin upeita uutisia ❤

Ihan ensimmäinen ”oire”, joka minulla oli suunnilleen raskausviikolla 3, ennekuin edes tiesin koko raskaudesta, oli tarkentunut hajuaisti. Parina aamuna valitin ääneen puolisolle, että mikä ihmeen haju meidän vessassa on, ja käskin tulla haistelemaan. Hän ei haistanut yhtään mitään, joten jätin asian sikseen. Aistit olivat myös tarkentuneet tarkkailemaan ilmanlaatua, huomasin heti, jos ilma vähänkin seisoi. Hulluin hajuaistikokemus oli se, että olen ihan varma, että kerran kaupan kassalla asioidessani pystyin haistamaan, (varoitus: graafisempaa sisältöä) että naispuoleisella kassahenkilöllä oli ”puolukkapäivät” meneillään, siis ihan sairasta. Hajuaisti voi todellakin tarkentua ihan älyttömästi. Olen pienessä päässäni pohtinut, että tämän täytyy olla biologian varmistus sille, että tuleva äiti huomaa tarkemmin esimerkiksi ruuan hajun, eikä söisi pilaantunutta tai vääränlaista ruokaa.

Ensimmäisen kolmanneksen aikana koin lievää pahoinvointia muutaman viikon ajan, mutta selvisin sillä, että napostelin hiukan useammin ja kiinnitin ekstrahuomiota vaatteiden mukavuuteen. Vatsaan kertyi myös turvotusta, ja rinnat olivat jatkuvasti kipeät.

Teki mieli herkutella makeata enemmän, ja toisaalta teki paljon mieli kaikkea raikasta hedelmää, viiliä ja smoothieita.

Jaksoin kovasta väsymyksestä huolimatta liikkua muutaman kerran viikossa, tästä olen tyytyväinen, koska joka ilta teki mieli jäädä sohvan nurkkaan syömään jäätelöä… Huomasin kyllä heti raskauden alussa, ennen kuin maha oli vielä yhtään kasvanut, että liikkuessa alkoi hengästyttämään paljon enemmän. Tätä oiretta olen kuullut muiltakin raskaana olleilta.

Raskauden myötä alkavat myös ne loputtomat huolet tulevasta, meneeköhän kaikki hyvin ja onkohan lapsi terve. Keskenmenotkin ovat niin yleisiä, että se voi ihan hyvin tapahtua myös meille. Onneksi kaikki on tähän asti mennyt hyvin.

Koin ärsyttävimmäksi asiaksi ensimmäisellä kolmanneksella sen, että raskautta piti koko ajan piilotella, koska ei halunnut sen vielä paljastuvan, jos ei kaikki menisikään hyvin. Oli todella vaikeaa vastata ihmisten kuulumiskyselyihin, koska meneillään oli elämän isoin asia, muttei siitä voinut vielä kertoa…

Ensimmäisen kolmanneksen aikana, kun välillä oireet olivat niin minimaaliset, oli myös huoli siitä, että onkohan siellä oikeasti ketään, tai onkohan se elossa, kun ei tunnu juuri miltään, eikä mahaa vielä näy. Raskausviikolla 12 päästiin yhdessä ensimmäiseen ultraan, jossa tarkistettiin, että siellä oikeasti oli pieni papu, nykyisin työnimeltään Tohtori Sykerö. Oli aivan taianomaista nähdä ja kuulla pieni sykkivä sydän, ja kuulla, että kaikki vaikutti normaalilta ❤

Koen päässeeni ensimmäisen kolmanneksen todella helpolla, koska kokemani oireet olivat lähinnä epämukavuuksia, verrattuna niihin, jotka oikeasti oksentelevat viikkokausia, ja joutuvat välillä sairaalaan nesteytykseen. Onko muilla ollut samanlaisia fiiliksiä tai oireita ensimmäisellä kolmanneksella?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s